Ongenadig goed!

Ongenadig (*****)

Karin Hazendonk
Uitgeverij LetterRijn

Synopsis
Op een personeelsfeestje maakt Anouk kennis met Sven. Hij is charmant en aantrekkelijk en doet alles voor haar. Na een aantal maanden stemt Anouk toe wanneer Sven haar vraagt om te gaan samenwonen. Ze is toch al vaker bij hem dan in haar eigen huis dus is het een vanzelfsprekend gevolg.
Al snel leert Anouk dat Sven een bizarre hobby heeft en er beginnen deukjes in de relatie te ontstaan.
Wanneer er een ongelukje gebeurt krijgt Anouk stukjes van een andere Sven te zien. Na het innemen van haar medicijnen valt ze als een blok in slaap, om daarna wakker te worden in een nachtmerrie.

Quote
“Hij zegt: ik hou van dieren, maar hij eet ze op.
Hij zegt: ik hou van bloemen, maar hij plukt ze.
Daarom ben ik bang wanneer hij zegt: ik hou van je”

Recensie
Met een goede feeling voor het macabere zet de auteur de regels van dit verhaal op papier. De gedetaileerde gruwelijkheden zijn niet voor iedere lezer met een tere ziel weggelegd maar ze geven diepgang aan het verhaal en aan de personages.
De personages spreken de lezer aan. Het zijn op het oog normale mensen in het dagelijks leven met herkenbare emoties, gedrag en herinneringen. Door de korte terugblikjes in het verleden krijg je beter inzicht in hun gedrag en gedachtengang.
De spanningsboog heeft een mooie hoogte en aan het eind nog een uitspatting. De lezer blijft nieuwsgierig naar de verdere ontwikkelingen van het verhaal en wordt op het einde getrakteerd op een spectaculaire afloop.

In volle vaart dendert dit boek over je heen! Een gruwelijk maar ongenadig goed verhaal.

Auteur
Karin Hazendonk (Utrecht 1961) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door boeken en het was haar dan ook al snel duidelijk dat ze ooit zelf zou gaan schrijven. In het dagelijks leven is ze bij een klein bedrijf werkzaam als boekhouder. De avonden en de weekenden zijn gereserveerd voor haar gezin, twee herdershonden en haar grootste liefhebberijen: lezen en schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s