Hoogtepunt gemist

Vergiffenis (***)

Saskia Schouten
Scholten Uitgeverij

Quote
“Mijn benen beginnen te trillen. Ik laat me op het bed zakken en probeer de warboel in mijn hoofd op een rijtje te krijgen. Algauw voel ik een vochtige kilte langs mijn benen omhoog kruipen. Ik schop mijn schoenen uit en strek me uit op het matras zonder laken. De vermoeidheid slaat toe en terwijl ik probeer te verwerken wat er zojuist gebeurd is, voel ik de noodzaak om te ontspannen.”

Synopsis
Rasika vertrekt in haar eentje op vakantie naar Malta. Tijdens een excursie naar het eiland Comino ontmoet ze Jochem. Maar Jochem denkt dat Rasika Tessa is, zijn collega uit het leger. In eerste instantie vindt Rasika het wel grappig en speelt ze het spelletje mee door zich voor te doen als Tessa, die haar nicht is. Uiteindelijk belandt Rasika in een hachelijke situatie waarin ze haar leven niet meer zeker is.

Recensie
Het verhaal begint met een spannende proloog dat zich afspeelt in een oorlogsgebied in Mali. Het is een inleiding naar het hoofdverhaal.
De auteur weet de spanning geleidelijk aan op te bouwen door de twee hoofdpersonages samen op te laten trekken op het eiland Comino. Daar ontwikkelt bij Jochem het plan om wraak te nemen op Tessa. Het uiteindelijke hoogtepunt van spanning blijft echter uit. Net wanneer je denkt, “nu komt de uitbarsting”, wordt de spanning doorbroken en vloeit het af met een sisser. De personages gaan in alle redelijkheid ieder hun eigen weg.
De personages zijn ieder voor zich wel redelijk goed neergezet. Het is tenslotte maar een kort verhaal waar diepere details niet echt mogelijk zijn. Door de proloog weet je al snel wie Jochem is en daarom is het ook al voorspelbaar waarom hij tot deze actie overgaat.
De omgeving van Malta en het eiland Comino zijn door de kortheid van het verhaal ook een beetje in gebreke gebleven.

Als kort verhaal zeker niet verkeerd maar mischien was het als een wat langer verhaal uitstekend geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s