Grandioos geschreven!

Wrede onschuld (****)

Marianne Swinkels

Quote
Ze keek naar de mooie kaarten die ze had gekregen, terwijl ze de vierde kaart opende. Het was fijn dat mensen de moeite namen om een leuke kaart te sturen. Het gaf haar een warm gevoel. Ze keek naar de kaart die ze uit de envelop had gehaald en de blijdschap die ze zojuist had gevoeld, verdween als sneeuw voor de zon. Ze schrok zo, dat ze heel even een zwarte vlek voor haar ogen zag. Haar hersenen leken zich als een draaikolk onder haar schedel te verplaatsen.

Synopsis
Marijke en Tim zijn getrouwd en gelukkig. Maar Marijke heeft een geheim. Ze wil het graag aan haar man vertellen maar ze weet niet hoe ze erover moet beginnen. Wanneer ze eindelijk de moed heeft opgebracht om het op te biechten reageert Tim vol ongeloof.
De daaropvolgende avond zijn Tim en Marijke slachtoffers van een aanslag. Tim komt zwaar gewond op de intensive care terecht en Marijke verblijft ook enkele dagen in het ziekenhuis. Wanneer Marijke weer naar huis mag vinden haar moeder en Marijkes vriendin Linda het verstandig als Linda zolang bij Marijke blijft logeren zodat ze niet alleen is. De dader loopt immers nog steeds rond. Wie heeft het op haar voorzien? En kan ze iedereen nog wel vertrouwen?

Recensie
Het verhaal wat Marianne hier op papier heeft gezet zit van begin tot eind vol spanning. In het begin ben je al benieuwd naar het geheim van Marijke. Daarna volgt de avond van de aanslag; wie zit erachter en waarom? Het volgende moment vraag je je af of Tim misschien een geheim heeft voor Marijke en wat heeft Nicolle, moeder van een meisje uit Marijkes klas, ermee te maken? En zo komen er nog wel een aantal spannende momenten aan bod.
De personages hebben niet bijzonder veel diepgang maar bij een verhaal van 170 pagina’s is dat ook niet goed mogelijk. De omgeving is ook niet veelzeggend maar omdat het verhaal zich vooral in het huis van Marijke en Tim en in het ziekenhuis afspeelt ben je hier ook niet nieuwsgierig naar.
Het verhaal zit goed in elkaar en ik heb het in 1 ruk uitgelezen. Alle elementen zijn aanwezig in deze korte literaire thriller met wel een zeer onverwacht einde.

Grandioos geschreven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s