Verrukkelijk!

In een land hier heel dichtbij (****)
De Sprookjesjager boek 2
Marijke F. Jansen

Synopsis
Ursula is samen met haar ouders en 2 broers en 2 zussen vanuit Hongarije naar Nederland verhuisd. Beter gezegd: ze zijn gevlucht. Gevlucht voor de Sprookjesjager die op Ursula jaagt om haar ‘lang en gelukkig’ te voorkomen. Want Ursula is een incarnatie van een sprookjesfiguur. Ze moet alleen nog ontdekken welk sprookje het hare is.

De ouders van Ursula willen haar boven alles beschermen tegen de Sprookjesjager en verbieden haar om social media te gebruiken. Want social media is aandacht en aandacht is gevaarlijk. Maar ondanks de waarschuwingen begint Ursula toch een YouTube kanaal onder een valse identiteit want wat ze het liefst doet is zingen. Ondanks al haar pogingen om haar bezigheden geheim te houden wordt haar liefhebberij ontdekt, met allerlei gebeurtenissen tot gevolg.

Quote
“Je moet het belang van ons bestaan niet uitvlakken. Incarnaties van sprookjesfiguren zijn erg zeldzaam en ze maken de wereld een stukje mooier door te stralen tijdens hun lang en gelukkig. Ze strooien kleine vonkjes rond waarmee ze anderen aansteken. In een tijd waar geen oog meer is voor magie en sprookjes in de realiteit is dat zo vreselijk belangrijk! En elke keer dat de Sprookjesjager weer een lang en gelukkig voorkomt, betekent dat ook dat de vonkjes niet rondgestrooid worden. Dat de wereld donker blijft op dat plekje.”

Recensie
Met een vlotte pen schrijft Marijke dit heerlijke verhaal op papier. Het leest als een trein en in een razend tempo vlieg ik langs de pagina’s.
Het hoofdpersonage Ursula is goed uitgewerkt en je leert vele aspekten van haar kennen. Haar introverte karakter, haar liefde voor zingen, haar angst voor de pesterijen op school. Dit is bij de andere personages zoals de overige gezinsleden en schoolgenootjes van Ursula helaas een stuk minder. Maar dit is dan ook het enige minpuntje van het totaalbeeld.
Ook krijg je een goed beeld van de school waar Ursula heen gaat en de buurt waar ze woont.
De ontdekkingstocht die Ursula onbewust volgt om haar sprookje te ontdekken is prachtig verweven in herkenbare, alledaagse situaties en gebeurtenissen.
Al vrij snel was voor mij duidelijk om welk sprookje het moest gaan maar het plezier om te ontdekken of ik gelijk had was daar zeker niet minder om.

Een verrukkelijk boek om te beleven!

************************************

Hieronder kunnen jullie zien welke blogs er allemaal meedoen aan deze blogtour. Volg ze allemaal en doe mee met de winactie van de auteur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s