Een bijzondere, wonderbaarlijke wereld

Ruiters van de nacht
Boek 1: Relikwieën van het verleden (***1/2)
Mathias Maho
Uitgeverij Zilverbron

Paarden hebben een magisch effect op mensen.

Synopsis
Nadat Esprit, het paard van Nick, ziek wordt worstelt hij met een schuldgevoel; zijn relatie met Suzie is op z’n minst ingewikkeld te noemen; hij ontmoet Karel, die een vreemde indruk bij hem achterlaat; en hij ontdekt dat er magie in hem zit. Dit alles zorgt ervoor dat hij het geloof in zichzelf kwijt is.
Tijdens zijn zoektocht naar zijn op mysterieuze wijze verdwenen paard ontdekt hij een hele andere wereld vol magie, bloeddorstige wezens en een oeroud verleden.
Samen met Karel moet hij op weg om de Relikwieën van het verleden te vinden. Hopelijk vindt hij onderweg zijn paard. En zichzelf……

Quote
“Het originele boek is geschreven door de Voorvaderen van Magie. Zij beschreven hun magie en kracht in specifieke, onaardse woorden. Enkel de magie maakt hun betekenis openbaar en enkel een magiedrager kan begrijpen wat dit is, maar alleen na een intensieve training in de magie waarin de gebruiker gespecialiseerd is.”

Recensie
Het verhaal begint vlot en we leren direct Nick en Esprit kennen. Ze nemen me mee naar herinneringen uit de tijd dat ikzelf nog op een paarderug zat. Er zijn dus veel herkenbare factoren in het eerste gedeelte van het boek.
Naarmate het verhaal vordert komen er steeds meer magische elementen en fantasie wezens op je pad. Je wordt meegezogen in de belevenissen van Nick en door zijn keuzes vormt hij een sympathiek karakter.
De auteur heeft echt een bijzondere, wonderbaarlijke wereld gecreëerd waar je toch je weg in kunt vinden.
In het begin waren het ogenschijnlijk allemaal losse elementen maar naar het einde toe werd er een geweldig mooi geheel gevormd.
Ik ben zeer benieuwd naar de verdere avonturen van Ruiters van de nacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s