Het geheim van Winterplas

Ruiters van de nacht boek 2: ****1/2
Het geheim van Winterplas
Mathias Maho


Nadat Nick zijn paard Esprit heeft gevonden en samen met Karel de relikwieën uit het verleden heeft opgespoord gaat hun tocht verder in deel 2: Het geheim van Winterplas.

De Ruiters van de nacht zijn nu compleet; 3 ruiters met hun paarden en Zielsdieren. En hun magie ontwikkelt zich steeds verder. Ook hun wapens dragen hun magie en deze zullen ze nog hard nodig hebben. Want hun tocht door de Schemering leidt hen naar een kleine gemeenschap van overlevenden. Maar om iedere hoek loert het gevaar. Demonen proberen hen tegen te werken want ook zij zijn gedreven om het geheim dat in Winterplas verscholen is, te vinden. Zal het de Ruiters lukken om de demonen terug te dringen en Winterplas veilig te stellen? En zal het hen lukken om het geheim te ontrafelen?Quote
“Esprit keek achterom. ‘We moeten gaan!’
Aradys stormde langs Esprit heen met Karel en Xyro in het zadel.
Myra volgde met Chase en Suzie op haar rug. ‘Rennen,’ schreeuwde Chase. ‘Nu!’
Zonder aarzelen sprong ik op Esprit, die zich afzette in galop. In de vlucht greep ik Tessy en trok haar achterop. De paarden sprongen over de beek, gevolgd door Venga.”In dit 2e deel werkt de passie en gedrevenheid van de auteur zich nog verder naar de voorgrond. Na een trage start, die overigens maar kort is, neemt het verhaal de snelheid aan van een straaljager.
Spanning, magie en emoties wisselen elkaar in rap tempo af.
De personages worden je steeds meer dierbaar naarmate je verder in het verhaal zit. Je wilt ze niet meer loslaten en voor mij als dierenliefhebber spreken vooral de dieren tot mijn verbeelding. Ze worden je maatjes en je leeft intens met ze mee.
De gebeurtenissen zijn tot in de kleinste details beschreven en daardoor lijkt het alsof je er zelf bij bent om samen met de Ruiters te strijden.
De spanningsboog blijft hoog overeind tot het allerlaatste moment.

Jeetje! Ik heb echt zo ontzettend genoten van dit boek dat ik echt serieus al uitkijk naar het volgende deel.
Bedankt, Mathias, dat ik ook dit deel mocht lezen. 😊 Je bent echt gegroeid in het schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s