Over mij

Hallo boekenliefhebber.

Welkom bij mijn boekenblog Nempe Historia (beleef het verhaal).

Ik ben Yvonne en geboren in 1974. Samen met mijn man en onze 3 katten woon ik in het wondermooie Brabant. In het dagelijks leven ben ik full-time werkzaam als logistiek medewerker bij het Nederlandse kledingbedrijf The Sting. Daarnaast heb ik sinds januari 2018 mijn eigen bedrijf De Boekenbuit.

Van jongs af aan zat ik al met mijn neus in de boeken. Of het nu thuis was, of bij mijn oma, altijd zocht ik iets om te lezen. Ik heb menig bibliotheekboek tot op de draad verslonden. Ik lees voornamelijk Thrillers maar ook een Roman, Fantasy of Young Adult lees ik graag. Ik houd van de afwisseling. Een echte favoriete auteur heb ik niet maar Stephen King mag mij altijd verblijden met een nieuw boek.

De laatste jaren ben ik veel auteurs tegen gekomen die ik zeer kan waarderen zoals Sarah Pinborough, M.J. Arlidge en Carlos Ruiz Zafón. Ook Nederlandse en Vlaamse auteurs ben ik meer gaan lezen en ik ben blij verrast dat onze landgenoten en zuiderburen zo’n hoog niveau hebben bereikt. Dit is ook de reden van de geboorte van mijn bedrijf. Ik vind dat de Nederlandstalige auteurs meer aandacht moeten krijgen. Die aandacht verdienen ze zeker maar vaak worden de boekenwinkels sterk overspoeld met vertalingen uit het buitenland. Vandaar dat er in mijn boekenboxen alleen maar boeken van eigen bodem zitten. Hiermee hoop ik de Nederlandse en Vlaamse auteurs een extra podium te geven.

De recensies van mijn gelezen boeken zullen natuurlijk regelmatig hier te lezen zijn. Ik lees graag thrillers maar ook andere genres kunnen mijn aandacht trekken en ik vind de afwisseling fijn. Mijn recensies zullen ook te vinden zijn Hebban, Goodreads, Facebook, Libris en Bol. Ook ben ik ambassadeur bij uitgeverij LetterRijn en recensente bij Godijn Publishing.

Sinds 18 januari 2018 heb ik mijn eigen bedrijfje genaamd De Boekenbuit. Ik verkoop verrassingsboxen met boeken + goodies. De boxen worden met veel liefde en zorg samengesteld. Er zit altijd een nieuw, nog uit te komen boek in. Altijd van een Nederlandse of Vlaamse auteur. De unboxing van deze boxen zullen ook op dit blog te vinden zijn. Voor meer info: http://www.deboekenbuit.nl

Veel plezier op mijn blog.

Yvonne.